svētdiena, 2017. gada 29. oktobris

Lai bērnam silti un ir jautrs izskats

Mani bērni ir pieraduši, ka es adu. Ar katru gadu, pēc mammas adījumiem aug lielāks ieprasījums un izveidojas garāka rinda. Vēlmes ir dažādas. Šobrīd aktuāli ir cepures un cimdi.
Kad pienāca Akvelīnas kārta, viņa ļoti precīzi teica. ka grib cepuri ar diviem bumbuļiem un bizēm.
Tā teikt, special order!
Dzija īslandiešu Kambgarn hot fuksia un navy blue krāsā. Šī dzija jauvir izmēģināta manās dzeltenajās zeķēs un labi novērtēta. Tā ir feina, plika, mīksta un bagātīgu krāsu paleti.
Zinu, zinu, ka visi kas lasa manu specifisko blogu, māk adīt! Bet, šoreiz ielieku daudz tehnisko bilžu. Varbūt kādam noderēs. Daudz rakstīt ir slinkums :-)
1. Par cimdiem: Nezinu kas ir pareizi, un kas nav, bet pēdējā laikā es iepraktizējos adīt dubulto valdziņu. Pārlokot to un saadot kopā. To es adu ar vienu dzijas kārtu. Tālāk cimdiņš tiek adīts ar divām kārtām, lai ir siltāk un lai var izveidot jau iepriekš ieplānotu krāsu gradientu.





 

Sorry, ka bildes ir uz gultas fona. Sestdienas agrais rīts un atkal nelaba veselība. Mazliet paadu, iedzeru kafiju un tad, uzlādējoties varu pieslēgties saviem mammas un sievas pienākumiem :-)


Šī ir bilde no svētdienas rīta brokastu galda, uz kuru paskatoties, droši var teikt, ka ja vēlu iet gulēt, jo adi un ļoti agri ceļas arī lai klusumā paadīt, tad vienu rītu tevi iepriecina jau gandrīz gatavs roku darbs, kuram trūkst mazas detaļas... Tās detaļas top ātri, praktiski divu kafijas krūzīšu izdzeršanas laikā!








2. Cepure adīta uz riņķi, arī ar to pašu dubulto valdziņu, kā cimdiem. Taisnstūris, jeb cukurpaciņa.
Bumbuļi pirkti uz dullo, ieraugot sludinājumu feisbukā. Bumbuļi smuki, uz atlasa lencīti. Iepirku vairākus, dažādus. Ērti pielikt un noņemt. Cepures var adīt kaut katru gadu jaunas, un bumbuļus pārlikt no vecas cepures uz jaunu. 
Cepures stūrīšus ar tamboradatu ''izslēdzu no aprites'', lai cepure kārtīgāk pieguļ galvai (bet tā var arī nedarīt).

Un tālāk seko pielaikošanas un iepozēšanas prieki. Šīs bērns gan atšķirībā no citiem manējiem, pagaidām tāds kautrīgs uz fotografēšanos... Un vējš pūta pamatīgs! Ziemas tuvošanās ir gaisā jūtama!


 










 Sveicieni jums no Īslandes ziemeļiem. Akureyri, jeb precīzāk, mūsmājām Eyafjardarsveit piepilsētiņā!



 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru