svētdiena, 2014. gada 2. februāris

Islandiete

Šī islandiešu meitene, patiesībā ir Grobiņniece Akvelīna :-)
Runāšu nevis par manas meitas tautību, bet gan par priekš manis jaunā tehnikā adītu džemperi.
Ļoti vienkārši izsakoties, šāda tipa džemperus (rakstainus un adītus bez vīlēm) sauc par islandiešiem.
Lieliem rokdarbu pazinējiem un kritiķiem uzreiz teikšu, ka šīs ir mans pirmais mēģinājums, vai variācija par! Un, šajā ierakstā, es gribu dalīties savā pirmā pieredzē.
Īstiem islandiešiem, protams, gan raksti, gan krāsu gammas ir citādākas!
Raksti sarežģītāki, bet krāsas dabiskākas.
 Šī džempera raksti un krāsu salikums nākuši improvizācijā no manas galvas.


Akvelīna pilaiko mammas UGG

Mans mērķis bija iemācīties adīt žakardu un ''atkost'' izklaidus reglāna būtību.
Mājās bija iekrājušies bērnu vilnas krāsainie kamoliņi. Nu sāku adīt! Pēc kādiem 25 cm konstatēju, ka sanāk pārāk smuki, lai adītu no dažādas dzijas. Izārdīju un piepirku klāt dažus toņus, lai visi krāsainie kamoliņi ir no vienas zortes. Rakstains adījums sanāk estētisks un baudāms, ja adīts no vienādas izcelsmes dzijas. Tas ir pirmais un ļoti svarīgs nosacījums!
Konkrēti šīm darbiņam izmantoju dziju Parka (pirkta ''Adelē''). Apaļadatas Nr.2,5. Adīju no apakšas, uz augšu.



Kopumā varu pateikt, ka priekš manis tas bija visai sarežģīti; esmu daudzas reizes ārdījusi un pāradījusi, lai sanāk tā, kā vajag, nevis kaut kā! Visgrūtāk gāja ar apkakles izveidošanu.
Šīs adīšanas veids ir ārkārtīgi radošs un patreiz manu galvu pārpilda tik tas vien!

Tehnisku paskaidrojumu un spriedelējumu ir daudz, tāpēc, nolēmu to visu uzrakstīt atsevišķi.
Ja sekojat manam blogam, tad drīzumā varēsiet izlasīt.
Pagaidām varat baudīt tikai gatava džempera bildes :-)


P.S. Vēlos pateikt īpašu paldies savai adatu māsa Gunai. Viņa bija ļoti pacietīga, virtuāli iemācot mani, šo džemperi uzadīt! Neizmantoju ne grāmatas, ne žurnālus, ne kādus citus rakstītus avotus, bet uzmanīgi klausījos tikai Gunu.

7 komentāri:

  1. Foršs džemperītis sanācis!Man tik nav nekādas skaidrības kā savieno to visu kopā...Ļoti ,ļoti gaidīšu tehnisko aprakstu.Dziju jau šim mērķim esmu iepirkusi,bet pagaidām nepabeigtie darbi neliek mieru.

    AtbildētDzēst
  2. Drosmīgi!Kaut arī pati neesmu rakstu cienītāja.Tomēr man patīk Tavs darba rezultāts!Lielajā salā, meklējot bērnam cimdus, no skapja izvilku vecvecmāmiņas adītos rakstainos cimdiņus!Bērns sajūsmā -tik skaisti un silti!Sāku pat domāt,ka varbūt pamēģināt uzadīt kādu rakstaincimdiņ -pārīti!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, es zinu, ka rakstainie adījumi ir gaumes lieta. Bet man tie ļoti patika vienmēr! šķiet, tiem piemīt īpašs šarms...

      Dzēst
  3. Kolosāli!Malacīte, ka saņēmies, rezultāts tā vērts!Un lieku reizi es pārliecinos, ka ne man vienai projekts izadīt "esošo" beidzas ar "vēl" iepirkšanu...

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti skaista Tava improvizācija! Malacis par šo aizrautību! Man pašai arī patīk 'atkost' sarežģītas lietas un tad aizrauties ar tām. :)

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti skaistas krāsas, patiesi harmoniskas un kā radītas mazajai meitenei :)

    AtbildētDzēst
  6. Ļoti, ļoti skaisti! Arī esmu nolēmusi doties uz grāmatnīcu pakaļ grāmatai un mēģināt noadīt pirmo džemperi. Ar adīšanu esmu uz Tu, esmu apadījuši visus draugus ar zeķēm un cimdiem, bet džemperis jau ir next level. Tik ļoti uzrunā skandināva tipa un Islandiešu adījumi. Pagaidām gan jautājumu ir vairāk kā atbildes, kā to visu tehniski izpildīt. Paldies

    AtbildētDzēst