pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Noro Nr.2

Gada sākumā tapa mana pirmā Noro jaka. Šodien gribu palielīties ar savu otro Noro mēģinājumu, jeb mežģīņotu tuniku!


Nebūtu vērts daudz rakstīt un jūsmot par šo adījumu (primitīvs divu taisnstūru savienojums!), ja tas nebūtu ādīts no tās maģiskās Noro dzijas. Daudzas rokdarbnieces jau ir personīgi pazīstamas ar Noro, taču daudzas par to ir tikai dzirdējušas. Kāpēc tā? Tāpēc, ka LV šī dzija ir maz kur atrodama. Tā ir arī pamatīgi dārga! Viens kilograms dzijas maksā gandrīz 120 lvl. Rokdarbnieces no LV perifērijas var iepirkties caur internetu. Taču šādi iepērkoties iztrūkst dzijas apčamdīšanas moments, un, ņemot vērā Noro krāsainību, saņemot paciņu var būt gan patīkams, gan nepatīkams pārsteigums...
Savus Noro līdz šīm brīdim esmu pirkusi klātienē, Vecrīgā, veikalā Hobbywool (www.uzadi.lv)

Atkārtošos, sakot, ka vēl joprojām neesmu pārliecināta, ka esmu kļuvusi un palikšu par lielu Noro fanu. Taču www.raverly.com esmu grupas Nuts on Noro dalībniece :-)
Apģērbi veidoti no Noro ir ļoti raibi un...strīpaini, šā vai tā...
Strīpojuma dēļ to ir grūti adīt. Vislabāk ir izvēlēties modeli, kurš būtu jāada vienā gabalā (piemēram, reglāns no augšas), lai strīpas izvietotos daudz maz simetriski. 
Savā otrā Noro mēģinājumā, eksperimentēju, necenšoties ievērot simetrijas likumus. Tunika adīta no divām atsevišķām detaļām, kuras kopā tika satamborētas. 
Noro ir pagrūti ārdīt, nevienmērīga dzijas pavediena dēļ. Es centos to adīt ''ļoti šķirdu'', lai adījums būtu viegls un gaisīgs.
Ilgi meklēju Noro piemērotu rakstu un apstājos pie gotiskām mežģīnēm. Taču, šķiet, ka adot Noro, dzijas burvīgums vislabāk parādās labiskajā adījumā.
Ekonomijas nolūkos, Noro var ''atšķaidīt'' ar kidmohēru. Šāds ''ekonomisks'' variants ir ļoti intersants ar to, ka adījumam ir viegls puscaurspīdīguma efekts. Ar kidmohēru ir iespējams plūdināt Noro krāsu strīpas, ka arī koriģēt adījuma krāsu kopskatu (akcentēt, vai notušēt vienu vai otru krāsas joslu).
Adot Noro, process līdzinās gleznošanas mākslai.

Ja neesat mēģinājuši Noro, - es iesaku pamēģināt! No 100gr dzijas var uzadīt skaistu šalli, bet no 150gr iznāks gan šalle, gan cepurīte.

Uzmanību!!! Noro dzijai ir daudzi paveidi!!! Gan mana jaka, gan tunika ir adīti tieši no Flower Bed.

Tunikai izmantoju 180gr Noro Flower Bed Nr.1337. KIDMOHĒRU ŠOREIZ NEPIEVIENOJU.


Ņemot vērā to, ka pēdējā laikā mani apkārtmēri ir strauji palielinājušies, tunika ir ideāla, sava ietilpīguma un bezformīguma dēļ :-) Tad, kad man nebūs puncis, apkārt likšu ādas jostiņu.

Skaista aptamborēta kakla-plecu daļa ir manas adošās draudzenes Kristīnes roku darbs. Šķiet, ka mums ir izdevies kārtējais intersants kopprojekts :-)

Novēlu, lai jums galva reibst no bagātīgas rudens lapu paletes, un lai visām raiti rokdarbojas :-)

ALISE.





4 komentāri:

  1. Skaisti tonīši!Varu turpināt vien apbrīnot Tavus tempus adīšanā! -pa kuru laiku!?:)
    Man patīk Noro,kaut adījusi esmu ar to tikai vienreiz.Patīk tieši tas,ka adot vienā laidā,var baudīt tik daudz toņu pāreju.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, es redzēju tavu skaistu noro jaku!
      pamēģini vēl!

      Dzēst
  2. Noro ir Noro, bez komentāriem... un vēlāk milzīga bauda valkāt! Šoreiz man patīk adījuma kombinācija apvienojumā ar tamborējumu. Tev piestāv zilā krāsa!

    AtbildētDzēst
  3. Stilīgi.. ļoti patīk adījuma apvienojums ar tamborējumu... un par Noro.. hmm.. nu interese jau ir, gan būs arī lēmums izmēģināt :))
    Paldies par info šai jomā..

    AtbildētDzēst