pirmdiena, 2012. gada 8. oktobris

Pelēks

Pelēkā krāsa latviešiem ir ļoti tuva. Es mēdzu teikt, ka arī es pēc dabas esmu ''latviešu pelēkā'', kaut latviete esmu tikai par kādiem 25% :-)

Gatavojoties ziemai nolēmu izmēģināt crocodile stitch un notamborēju gan kakla, gan galvas sildelementus :-) Dzija iepirkta Kristas rokdarbos - turku Angora Magic. Iztamborēti nieka pusotrs kilometrs smalkās batikotās dzijas...


Par ''krokodila'' rakstu, ka arī kā to zvēru dabūt trīsstūrainu, paldies youtube video pamācībām (meklēju kā crocodile stitch, crocodile stitch triangle). Tiešām izsmeļoši! Savukārt, kā krokodilu dabūt ''podiņā'' man pastāstīja pati dziju pārdevēja, jebšu Krista.
Tamborējot izkodu dažas šī raksta fīčas. Es pat izdomāju tam citu, savu nosaukumu - apbrīnojamie gliemežvāki, jeb amazing shells! Ļoti patika tamborēšanas process! Nākošo projektu gribu mēģināt no kidmohēras. Man gribas panākt gaisīgāku efektu.
Manas rekomendācijas tiem, kas ķeras ar tamboradatu savam iedomu krokodilam ir: tamborēt ar lielāku tamboradatu un pēc iespējas vaļīgāk un izmantot smalkā pavediena dziju!


No angoras man palika diezgan daudz pāri. Vakar nolēmu sakrustot šīs dzijas atlikumus ar (pirms kāda laiciņa nopirktu) zilu Drops Delight. Atliek tik izdomāt ko un kā adīt, vai tamborēt!? Bet, apsolīju sev neķerties pie jaunā procesa, pirms nepabeidzu vismaz vienu no gandrīz pabeigtajiem. Un tāpēc patreiz strādāju pie baltās reļjefu tunikas. Adu tai piedurknes un man iet ļoti lēni, un neintersanti :-(

tamborprocess vēl pagājušonedēļ...

Un, vēl viens pelēkais jaunums ir tāds, ka manai pelēkai kaķenei beidzot ir klāt trīs kaķēni!!!! Kaķēniem nu jau ir divas nedēļas! Divi mazuļi ir pēc mammas (zilpelēki) un viens ir ne pēc mātes, ne pēc tēva (aprikožu un pelēkais tīģerītis, vai citiem vārdiem izsakoties )! Visas trīs esot meitenes!-jaukas, mēreni pūkainas un pieejamas adopcijai jaunajās gādīgajās mājās. It kā tas tāds nieks vien ir, padomā tik, kaķēni,...bet mums visiem ļoti mīļš un satraukuma pilns pelēks nieks!!!

Visiem sveicieni!

10 comments:

  1. Sveicu ar kaķēniem!Tie mazie kamoliņi drošvien ir īpaši mīļi!Ļoti skaists pelēkais!Iešu skaitīt rakstu!

    AtbildētDzēst
  2. Šis raksts ļoti interesanti tamborējas, izmēģināju to vāģu mājas jumtam, ar biezu dziju gan, tāds reljefains foršs musturs. Par lielāku tamboradatu kidmohērai ir pilnīga taisnība. Skaists komplekts sanācis, lai labi nēsājas!

    AtbildētDzēst
  3. Jauks komplektiņš!Raksts gan izskatās diezgan pinķerīgs...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ilze!
      vajag tik sākt! Raksts nav piņķerīgs! Tas pat ir ļoti loģisks!

      Dzēst
  4. Pelēkais skaists - tāds rāms.

    Un kaķu meitas noteikti atradīs savas jaunās mājās, kad pienāks laiks - vispirms jau saviem radiem un draugiem jāizrāda, parasti izrādās, ka kādam kaķa vēl nav, bet ļoti vajag :)

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti glīts lakats un cepurīte, Alise! Es pirms pāris nedēļām arī sāku lakatu krokodila rakstā, bet secināju, ka izvēlētā dzija (turku akrils) tam galīgi neder, sanāca tāds ciets un nemīlīgs uz tausti. Vismaz pēc bildēm izskatās, ka Tavējais ir mīkstāks - angora tomēr ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ita! Izlasi lūdzu manas piezīmes par krokodila rakstu un tur ir daudz vērtīgu padomu. Akrils noteikti ir pa biezu, bet, vienalga no kādas dzijas tamborēsi, - ņem krietni lielāku tamboradatu un tamborē cik var vaļīgi!

      Dzēst
    2. Jā, jā, jau izlasīju un secināju, ka varētu pamēģināt vēlreiz, mācoties no "rūgtās pieredzes" un Taviem ieteikumiem :)

      Dzēst
  6. Kolosāls komplekts! Jau labu laiku nevaru saņemties šā raksta izmēģināšanai, bet pateicoties šiem skaistumiem laikam beidzot jāķeras klāt! :)

    AtbildētDzēst
  7. Skatoties uz Tavu komplektiņu- cik tas ir pasakains- pilnīgi gribas ķerties klāt tamboradatai! :) Un 3 bildīte ir vnk fantastiska!:)

    AtbildētDzēst