sestdiena, 2012. gada 6. oktobris

Itāļu brīvdienas

Cik tas ir vilinoši, - izkāpt no savas gultas, paķert koferi, aizlaist līdz lidostai un, aizlidot uz...pavisam svešu vietu. Vietas kur nav būts katram ir milzum daudz! Viena no vietām par kuru agrāk sapņoju es, bija Venēcija. Labi vien, ka sapņi mēdz piepildīties!...

Venēcija (1.,2.,3. diena)


Īstā vieta sapņotājiem, māksliniekiem, romantiķiem un citiem nepraktiskiem cilvēkiem! Tikai otrajā dienā man pieleca, ka es neredzu automašīnas :-) Jā, pat policisti un ātrā palīdzība brauc ar motorlaivām.
Ūdens mūsu vizītes laikā bija skaistā tumši tirkīzā krāsā, svaigs un patīkami zaigojošs saulītē. Ne miņas no nepatīkamas smakas, par kuru daudzi brīdina. Daudz zilas un dzeltenas krāsas.
Galvenais, neieslīkst šopingā, jo skaistās bodītes ir visur, bet baudīt Venēciju. Tas ir sarežģīti! Bet tomēr, Venēcijā ir ļoti bagātīgas mākslas galerijas, kur var redzēt pasaulslavenus šedevrus.
Smalka itāļu virtuve. Patiesi smalka tikai vietās ar baltiem galdautiem. Dārgi. Jārēķinās par atsevišķu samaksu par vietu restorānā, ka arī atsevišķu % pie kopējā rēķina.
Mūsu labākās vakariņas bija iepretīm viesnīcai, kanāla malā, uz trepītēm, tā, ka kājas ūdenī...ēdām ''take away'' picu ar sēnēm un artišokiem un dzērām vīnu. Patiešām romantiski!
Karstā dienā labi atveldzē Bellini (šampanizēta persiku sula).

Murano sala (4.diena)


Krāsainā stikla meistardarbnīcu un bodīšu paradīze.
Nopirku tur skaistu (protams stikla!) kakla rotu un gredzenu.

Bologna (5.,6. diena)


Liela pilsēta. Līdzīga Rīgai, bet tomēr itāļu Boloņa :-)
Ja kādu brendu nepazīsti, vai neredzēji, tad te, izejot pa vienu ielu var to visu ieraudzīt.

Verona (7.diena)

Skaisti, patiešām skaisti!
Romantiska vieta ir Džuljetas māja un slavenais balkoniņš. Pabijot tur, likās, ka pasaule balstās uz mīlestības, nevis politikas, naudas, brendu, u.c. sarežģito lietu...

1 komentārs:

  1. Jauki piepildījies sapnis! :) Fantastiski izskaties! Šķiet Jūs abas - Tu un Itālija - viena otrai piestāvat! :)

    AtbildētDzēst