otrdiena, 2012. gada 12. jūnijs

Dīvaina dzija

Vēl ziemā iegādājos visai dīvainu Carnevale dziju (50% vilna & 50% akrils)... Patiesībā, to dziju izvēlējās mana meita Anna, skaļi apgalvojot, ka no tādas man viņai jānoada kleita! Es nopirku 2 fices melanžētas un divas fices vienkrāsainas tirkīzā. Tā dīvainā ir tā melanžētā. Iedomājaties krāsu salikumu: pamatā ķieģeļbrūni-sarkans ar tirkīzā, lillā, rozā, gaiši zilu un baltu!  Adot iznāk strīpas. Mēģināju adīt, bet nekādi negāja pie sirds. Kāmēr vienudien nesāku no tās tamborēt visai vienkāršus un skaistus motīvus no viena krievu rokdarbu žurnāla. Ar shēmu ar mani padalījās rokdarbniece un blogere Ceita :-) Viņa arī patreiz tamborē šos motīvus no Noro Cashmere Flavor. Viņai sanāk ļoti skaisti. Noro ir smalki raibāka un kopā motīvi vairāk saplūdīs savā starpā. Man sanāk kontrasti. Bet, man patīk eksperimentēt! Redzēs, kas galu-galā iznāks......



Backgroundā ir mūsu ģimenes uzticamais draugs Mailo. Viņam vienmēr patīk sastādīt man kompāniju :-)


Lūgums visiem dalīties pieredzē arī par saviem rokdarbu eksperimentiem!

6 komentāri:

  1. Skaisti, jo skaisti! Interesanti, kas tad galā sanāks? Es gan uzreiz motīvus satamborēju kopā, tamborējot pēdējo kārtu. Noro ir īpašs šarms. Pabeidzu lakatu un tagad vakaros čakli tamborēju šos pašus motīvus, redz kā mēs abas reizē. Protams, man arī patīk eksperimentēt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. netamborēju kopāmotīvus, tamborējot pēdējo kārtu,tāpēc, ka šī ir pārāk kontrastainā dzija, un vēl nevaru saprast kā motīvus samiksēt..... Hmmm, būs intersanti salīdzināt mūsu gala rezultātus. Betlūdzu, šoreiz nobildē sev mugurā!!!!!!!!!!

      Dzēst
    2. Ak, jaciņa! Laimīgā, Tev rupjāka dzija, mazāk motīvus vajadzēs, atrāk tiksi pie rezultāta.
      Kad pabeigsim savas jaciņas, jāsarunā randiņš, tad varēsim draudzīgi nobildēties- Tu mani, bet es Tevi, un pēc tam kāds mūs abas kopā!!!
      Lai izdodas ātrāk tikt pie rezultāta, gaidīšu ar nepacietību.

      Dzēst
  2. Interesants krāsu salikums.Ar nepacietību gaidīšu gala rezultātu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ilze!
      paldies par tavu nepacietību! Es tāpat kā tu gaidu, bet vēl paralēli visam tamborēju!

      Dzēst
  3. Nu tā, patreiz esmu notamborējusi 18 motīvus...Tamborēju no melanžētās dzijas. Vienā ficē ir 320 metri. Pārsvarā man iznāk ķieģeļbrūnie "diski". Esmu iecerējusi jaciņu. No raibuļiem top mugura un priekša, betapkaklei izmantošu vairāk vienkrāsainu tirkīzā dziju...

    AtbildētDzēst