svētdiena, 2012. gada 24. jūnijs

Viens gastronomiskais roku darbs

Pēdējās dienās nebija laika ne adīt, ne tamborēt... Nakti pirms Līgo dežūrēju, bet nākošo dienu veltīju svētku galdam. Un ar vienu gastronomisku roku darbu varu palielīties! Ar meitu palīdzību izvārīju Jāņu sieru.
Sieram izmantoju:
360gr biezpiena 9%
3 lauku olas
ķimenes
1 l lauku piena
100gr saldā krējuma
1-2 tējk. sāls
marles siera siešanai man nebija; izmantoju vienu plānu kokvilnas spilvendrānu.


Anna un Paula nepārtraukti maisīja, 20 min.

Siers zem sloga. No sķidrās frakcijas sanāk labas pankūkas, tik pievieno miltus...

Annele
pirms sēsties pie galda, izlaidām pa mūsu ciematiņu ar ričukiem
Garšīgus un jautrus svētkus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru