ceturtdiena, 2014. gada 7. augusts

Baby Pinwheel

Sagaidot vienu vēsāku dienu, ir radusies iespēja nofotografēt un atrādīt Jasmīnas apaļjaku :-)
Man ļoti patīk kā gan lieliem, gan maziem izskatās apaļjakas. Bērniem košākas, bet pieaugušajiem mierīgākas...



Ja mammai nav slinkums, tad šī jaciņa var kādu laiciņu ''augt kopā ar bērnu''.
Tad, kad piedurknes paliek par īsu, tās var smuki pagarināt, noārdot pēdējo rindu, un pieadot klāt vajadzīgus cm. To pašu var izdarīt arī ar jakas ārējo apļmalu. Vienīgā vieta, kuru fiksi nevar labot, ir mugurpuse (muguras platums, jeb vieta kur izveidotas piedurknes). Labi vien, ka šī vietiņa bērniem tik ātri nemaina savus cm, un ka adījums nav audums (spēj pastiepties un kalpot mazliet ilgāk)!

Pēc šī paša principa (no vidus), tuvāk rudenim, var noadīt arī beretīti.
Dažas bildes no jakas tapšanas procesa:




Man ir liels prieks par šīm krāsām, iegūtām labām emocijām no vaļasprieka procesa, skaistām bildēm un mīļu apadītu bērnu !!!

Un, lai nav tā, ka rakstu tikai par rokdarbiem, izstāstīšu par vienu slinkās mammas vakariņu recepti:-)
Patreiz ir kabaču ražas laiks un mēs ļoti ēdam visu, kas izaug dobēs.
Es, protams, labāk gulētu saulītē, vai baudītu jūras vēsumu labāk, nekā ēst gatavošanu. Taču no mammas pienākumiem neizsprukt...
Kabaču + maltās gaļas + sarkano pupiņu + tomātu + ķiploku + sīpolu sacepums.
Pirms likšanas cepeškrāsnī, visu mazliet pasautē uz dziļās pannas, zem vāka. Tad saliek cepamtraukā, pārlēj ar sablenderētu majonēzi un tomātu pastu, un liek cepeškrāsnī uz 15 min.



Lai labi garšo un izdodas, kas vēl šovasar ir padomā!

5 komentāri:

  1. Skaists bērns :) :) Un jaciņa arī! :)

    AtbildētDzēst
  2. Un čakla māmiņa! Māk pucēt mazo princesīti! :)

    AtbildētDzēst
  3. Skaista koša jaciņa un pie viena atcerējos par savu zaļo apaļvesti, kura gan vēl uz adatām, pēdējās garās kārtas, bet es taču tai arī varu pieštukot piedurknes, sanāks jaka. Paldies par iedvesmu!

    AtbildētDzēst
  4. Loti skaista jacina Jasminai. To siltumu, milestibu nekas cits nevar aizvietot ko roku darinats dod. Kops vakari sak nedaudz mainities uz rudens pusi man prats jau rosas uz adisanu. Vel isiti nezinu ko.. Gan jau tas viena diena atnaks galvenais, lai viss ir jau majas, jo man tas radosais atnak vienmer vakara, jo ipasi kad visi gul. Man gan nav ne mazulu, bet tomer jutos brivaka tiesi vakaros, kad klusums majas. Pa dienu kads var ieskriet ciemos, piezvanit un vel citas rupes, bet vakars ir miera pilns. Receptite loti laba, tada kas der steidzigajam dienam. Paldies par to. Lai veicas turpmak. Es te ieklidu no Sixparnes :) Mils blogs par visu radoso un skaisto.

    xoxo Ra

    http://ramona-strikeapose.blogspot.ie

    AtbildētDzēst