svētdiena, 2013. gada 17. februāris

Puķu griķu spilvens

Sāku tamborēt Santpauliju sešstūrus ļoti sen,...tiešām sen, kad nejauši vienā ''Ievas Mājā'' ieraudzīju Baibas Pilānes tamborēšanas MK (sauksim to par meistarklasi), un aicinājumu tamborēt, piemēram, Santpauliju galdautu.

Tamborēt, vai adīt kaut ko tik raibu no atsevišķiem motīviem prasa daudz pacietības un, tieši tāpēc, process parasti ievelkas. Bet, šai idejai ir vairākas priekšrocības, piemēram, var izlietot dziju atlikumus, un beigu beigās tikt pie kaut kā ļoti oriģināla!

Manā gadījumā, nepagāja ne divi gadi, ka es tiku pie sava Santpauliju  (vēl šīs puķes ir pazīstamas kā African Flowers) SPILVENA! :-))


Galvenais iemesls, kāpēc man gāja tik ilgi, bija tas, ka kārtējo reizi par maz nopirku zaļo kokvilnu (to, ar kuru ir aptamborētas motīvu kontūras...). Tā bija vienīgā speciāli šīm projektam pirktā dzija, viss pārējais kokteilis - no maniem krājumiem. Tad, nesen Carnevalē ieraudzīju ļoti līdzīgu dziju, nopirku un turpināju sen iesāktu darbiņu.

Zaļā krāsa noteikti nav ''mana krāsa'', bet kombinācijā ar citām, tā man iepatikās! Tamborējot šo spilvenu, visu izmantoto krāsu iespaidā, daudz sapņoju par pavasari, vasaru, ziediem,...un pat, šķiet, sajutu to aromātu :-))

Spilvens ir kļuvis par manu mīļāko spilvenu mūsmājās, un labi atsvaidzina zeltīti-bronzīgu guļamistabas interjeru.


Abas spilvena puses, pēc notamborēšanas, notvaicēju ar gludekli un nolīmēju ar flizelīnu.
Otrā pusē starp strīpām iestrādāju 35cm garu pelēku rāvēslēdzēju. Visu kopā šuvu ar šujmašīnu.

Spilvenam vēderā dzīvo vēl vien kokvilnas šūtais spilvens, pildīts ar griķu sēnalām.

Te būs dažas saites no spilvena tapšanas procesa:

http://alise-jautrieburti.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
http://alise-jautrieburti.blogspot.com/2012/01/green-coctail.html

Aicinu visus palēnām realizēt savas radošas idejas...un, noteikti pabeigt kādu sen iesāktu darbiņu!
Jauku Jums nākošo nedēļu!


10 comments:

  1. Un tagad pie skaistā spilvena vēl jāuztamborē sega!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es neesmu gargabalniece, bet sprintere gan! par segu runājot, pieteicos draugiem.lv musturdeķim, bet pagaidām prom došanai esmu notamborējusi tikai 1 kluci...kauns!

      Dzēst
  2. Skaists spilventiņš! :) Un tici vai nē, bet kaut kāda telepātija starp rokdarbniecēm ir - man top deķītis no šīm pašām puķītēm. Bet arī tikai brīžos, kad gribas galvu izvēdināt un rokas atpūtināt no lielā projekta. :) Un man tieši tā pat kā Tev - ar zaļo krāsu esmu uz Jūs, bet sirdij tīkamu toni veikalā nemaz tik bieži nevar atrast. :)

    AtbildētDzēst
  3. Ai, man arī, man arī jau daži sanpauliju ziediņi tapuši, bet viss mazliet iestrēdzis, jo notiek daudzi citi darbi ar'...
    Pačuksti man, lūdzu, klusām- tu taču arī musturdeķi margo,vai ne???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, pieteicu savu rokenrola musturdeķi, bet, kā jau uzrakstīju augstāk, pagaidām grūti iet ar kluču promdošanu...

      Dzēst
    2. Aha, tad pareizi Tevi izskaitļoju :D :D :D ...'Man jau gan šķiet, ka nav dikti jāsteidzas- jāķer tā īstā vēsma un tad jādara! ES Tavā dēķītī gan domāju pat kādu ādas skrandiņu ielikt, tik nezinu vēl kā "liksies"

      Dzēst
  4. oh my goodness, that is stunning. so beautiful and so are you!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Thank you, Lori! As you understood, this is my new african flower cushion, filled with greek seeds. It is so natural and i love it!

      Dzēst
  5. Spilventiņš tik uzrunājošs ar savu košumu!:)

    AtbildētDzēst