pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Mammas Taša

Mazu bērnu mammas, jo īpaši daudzbērnu mammas zin, ka mazas somiņas ir skaistas, bet papildus tām ir vajadzīga kāda praktiskāka...mammas taša. Ikdienā tajā nēsāju daudz noderīgas lietas - salvetes, t.s. lenča kastīti, termokrūzi, ūdens pudeli, lasāmo grāmatu, tūbiņu ar krēmu, un, noteikti kādu adīkli...

Tad man prātā nāca IDEJA par tamborētu kokvilnas somu!
Lūk, kas man no tā visa sanāca!...

Somiņa un aplikācijas tamborētas no manis iecienītās merserizētas kokvilnas Camilla. Sākumā notamborēju somas dibenu, un tad pārējo korpusu, ar garajiem stabiņiem, pa apli.
Rokturus veidoju no garām džinsa auduma strēmelēm. Palīgā ņēmu savu Brotherīti, un, upurēju tām daļu no vienām vīra novalkātām džinsu biksēm.
Camilla ir diezgan parupja kokvilna, tāpēc tamborējums vienmēr sanāk stingrs, bet patīkami elastīgs. Somai nav oderes. Jautājumu par oderi, pirms somas nobeigšanas, apspriedu ar savām dažām labām padomdevējām (rokdarbniecēm...) un apskatot pusfabrikātu, kopīgi pieņemts lēmums, ka oderi nevajag.
Visas aplikāciju detaļas piešuvu ar roku.

Darbiņš nebija grūts, bet ar aplikācijām sanāca papiņķerēties.......

Savām bildēm otro plānu vienmēr atrodu spontāni, - paejot, vai pabraucot pa dzimto ciematiņu dažus simts metrus nenoteiktā virzienā, prom no mājām... Veiksmīgākais atradums tuvajā apkārtnē, šoreiz viennozīmīgi bijia zilais traktoriņš!...man žēl, ka nevarēju ar to pabraukt...tam ir cits saimnieks :-(
Zilais traktors tr ļoooti mīlīgs!!!!

Ir tikai Februāra sākums, bet, ja pamanījāt, manā tamborētā ciematiņā jau zied puķes un tās aplido taureņi...

Ak, vai! Kārtējo reizi atzīstos, ka mīlu dzīvi maz-mazpilsētā!

13 comments:

  1. Orģināli!Zilā viennozīmīgi ir Tava krāsa!!Vai somai ir arī odere?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ieliku tekstā papildinājumu par visu tehnisko pusi. Ja nav slinkums, - izlasi. Odere nav.

      Dzēst
  2. Mammām noteikti der tikai lielas somas, man ar nesen tapa LIELĀ :) Taša supppperīga un bildes tik pavasarīgas un izskatās, ka pašai ar galvā jau pavasarsss :):):)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Iespējams, ka daļēji iespaidojos arī no tavas lielās pufffīgas somas. Paldies tev par savā blogā brīnišķīgajiem un kreatīvajiem ierakstiem!
      Un, redzi, katrai sanāk kaut kas ievērības cienīgs!

      Dzēst
  3. Superīga lielā taša! Un bildes ir fantastiskas! Man kā meitenei no laukiem traktoriņš raisa ļoti jaukas bērnības atmiņas, esmu tādā maza vizinājusies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, traktoriņš ir dziļi iekritis manā sirdī! Bet, zini, mums te tādi dažādās krāsās...

      Dzēst
  4. Soma ir ļoti... skaista un draiska! Tiešām īsta Mammas Soma :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ''Tiešām īsta Mammas Soma :))''
      Paldies! Esmu tomēr 5 bērnu mamma!

      Dzēst
  5. Skaista un ar veselu stāstu lielā soma! Man ļoti patīk rokturi, kas aptver visu somu. No džinsa auduma, vai ne? Ļoti labs kopskats! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, rokturi ir no džinsa! Tie aptver visu somu, jo tajā jau kopš izdomas sākuma ir paredzēts daudz ko nēsāt!

      Dzēst
  6. Draiska, ietilpīga soma, skaista mamma un pavasara gaiss visapkārt...'Fantastiski!Mums gan vēl pusmetru dziļš sniegs...

    AtbildētDzēst
  7. Soma tik skaista un praktiska...Fons riktīgi labs...manā sētā var atrast līdzīgus braucamos dažādās krāsās un izmēros un iespējams arī pavizināties :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ...re, cik mums lauceniecēm veicas!
      Zinu, ka ASV ciematiņos, katru vasaru notiek sacensības, kur brauc ar traktoriem, un pat ar zāles pļāvējiem!!! Es gribētu tādā piedalīties, kad tur būšu!nMūsu tauta, savukārt ir pa kūtru uz ko tāmlīdzīgu......:-(

      Dzēst