trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Iekšiņa un Āriņa & Melnā Avs

Sveikas!

Kā jau stāstīts iepriekš, mēs dzīvojam vecā trīsstāvu mājā, kurā jau otru gadu aktīvi remontējam pirmo stāvu (t.i. pagrbstāvu).
MM (Mūsu Mājas) iekšiņu remontējam tikai ziemā, jo vasarā ir daudz ārdarbu.
Pagājušogad, savā blogā ierakstīju par lielā remonta sākumu. Ieskaties šeit!

Un kā tad ir patreiz?
Patreiz var dzirdēt patīkamas sienu slīpēšanas skaņas, tas nozīmē, ka remonta beigas ir kaut kur pavisam tuvu,...nu, apmēram tikpat tuvu, kā vasara :-)))

Pēdējās bildēs tā īsti neko nevar saprast, bet, gribu atzīmēt, ka esam beidzot iebetonējuši grīdā visas rores un izlīdzinājuši vecā pagraba grīdas līmeni. Grīdas līmenis vienā telpas stūrī, salīdzinot ar otru telpas gala stūri, atšķīrās par 15 cm!!! Esam uzvarējuši arī cīņu ar gruntsūdeņiem, kuru dēļ katru pavasari mājā bija plūdi! Tagad mājā ir ievērojami sausāks gaiss un ne miņas no pelējuma sēnes! 

Tiem, kam slinkums daudz lasīt un iedziļināties KAS TE NOTIEK?, vēlreiz pastāstīšu, ka remontējamā telpā būs liela vannas istaba ar vannu, saunu, dušu...un apsildāmo grīdu!

Ak, vai! Es jau jūtu eikalipta aromātu no saunas un, iztēlojos sevi tipinot basām kājām visapkārt... 


♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Remonta procesā, esmu tikusi arī pie nelielas izstabiņas, kur atrodas veļas mazgājamā un veļas žāvējamā mašīnītes. Arī netīru veļu grozi (uzreiz sašķiroju - krāsainu, melnu, baltu...) un plauktiņi tīrai veļai. Turpat notiek arī veļas gludināšana. Un turpat, stāv un gaida pēc darbiņa putekļusūcējs, grīdas mazgāšanas birste, lupatas, spainis, bļodas un visi tīrīšanas līdzekļi,... Pretstatā esošai kārtībai, agrāk tas viss tika izsijāts pa visiem stāviem un istabām... Bildītes no šīs istabiņas pievienošu kādā citā ierakstā!

Neskatoties uz kārtīgu ziemu, viens jaunums ir ticis arī mājas Āriņai - mājas ieejas kāpņu margas! Ļoti skaistas metāla margas mums ir uztaisījis vietējais metālapstrādes meistars Jānis... Bildes arī vēlāk!

Par rokdarbiem...wow!, pēc saviem pēdējiem tik košajiem darbiem (soma, spilvens...) un vēl pēc Kristīnes Dreambird lakata ( vakar nedaudz piestrādāju par viņas privātu fotogrāfu ), uzliku uz adatām melnu Alize Pullu. Smalka mohēra ar smalkiem neapnicīgiem fliterīšiem.
Esmu visādu krāsu pārsātināta! Pagaidām gribu kaut ko mierīgu, klasisku un vienkrāsainu!


Adu un priecājos, ka man nav jāskaita valdziņi, jāstreso par rakstu, vai krāsu pārejām, vai diegu galiem...un paskat tik, cik draudzīgi uz mani skatās mana jaunā adīšanas kompanjone - Melnā Avs, no jaunās (meitai uzdāvinātas, bet manis privatizētas) espresso kafijas krūzītes :-)

Šo piektdien došos uz kārtējo Liepājnieču adīšanas tusiņu. Vieta un laiks nemainīgs, tiekamies, kas grib un var Kristas Rokdarbos, no pl.16!

8 komentāri:

  1. Salīdzinot ar manu remontu, diezgan ātri iet uz priekšu...Mums vannas istaba remonts sākās kādus 2 gadus atpakaļ, bet nu jau jādomā,ka līdz sējai būs gatavs :)) māja par mazu visām ekstrām, tāpēc jau kādu laiku sapņoju par guļbaļķu pirtiņu sētas viņā pusē...tik tur ar manām adītājas rokām būs par maz...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es labprāt piekristu pārdot šo māju un uzbūvēt no jauna guļbaļķu', ar visām ekstrām! kaut kur dziļāk laukos, tā, lai apkārt mežs, vai lauks...un lai mani bērni netraucē vienmēr neapmierinātiem pensionētiem kaimiņiem :-), ā! un vēl, lai vasarā pa pliko var sauļoties, un lai kaimiņš tajā laikā nefrizē savu dzīvžogu...

      Dzēst
    2. Ooooo, uz kaut ko tādu es vēl neceru... arī mums jāsadzīvo ar kaimiņiem katrā pusē (dzīvojam līvānietē)...tantes zin katru puķi manā dobē:)

      Dzēst
  2. Apsveicu ar remonta ieiešanu finiša taisnē! :) Man kā pilsētniecei vēlmes pēc lauku miera ir tādas pašas kā Tev. :)
    Adās kaut kas reglānā no augšas, vai ne? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jaa, es kaa parasti adu reglaanu no augshas. Adu sev. Ir izveidojusies nepiecieshamiiba peec mazas melnas jacinjas.

      Dzēst
  3. Spēju iztēloties Tavas ilgas pēc gala rezultāta remontdarbiem.
    Man ir bijis iespēja ciemoties Tavās mājās un redzēt telpas procesā, tad nu atļaušos cerēt, ka redzēšu telpas arī beigu rezultātā sēžam uz lāviņas eikaliptu aroma tīmeklī ar adīkli rokās! :)))

    Gaidu piektdienu, kad tiksimies lai lūkotu Tavu jauno adāmgabalu, kurš pēc Santpauliju kokvilndarbiņa ir Tavām rokām mīksts sajūtu kopums!

    P.S. Ceru arī uz turpmāku sadarbību ar fotogrāfu! :))))))))))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es, savukārt, novēlu tev pacietību savu Santpauliju tamborēšanā ;-) Zini, ir veids, ka tās puķītes dabon iekš 4stūriem, nevis heksagoniem. Man pat 4stūros tās vairāk patīk...

      Dzēst
  4. Man savukārt šīs puķītes patīk tieši sešstūros! Esmu redzējusi arī 4-stūru variantu!

    AtbildētDzēst