otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Raibie heksagoni, strīpas, bērnu slimības un ēdiens

...cenšos turēties pie sev dotajiem solījumiem gada sākumā - pabeigt iesākto un pēc iespējas vairāk izmantot savus iepirktus dziju krājumus un dziju atlikumus.
Atgriezos pie Santpaulijām...
Man top skaists spilvens, kuram patreiz tamborēju mugurpusi.
Daudz sulīgas zaļas krāsas šajā darbiņā, bet aiz loga īstā ziema...


Esmu ieslodzīta mājās ar diviem apslimušiem bērniem, kurus izklaidēju kā māku, ārstēju, cenšos barot un dzirdināt ar svaigi spiestām sulām un zāļu tējām...kaut intereses un apetītes bērniem nav... Mazgāju bērnu apvemtās drēbes, un kārtējo reizi piedzīvoju negulētu nakti. Dēlam ir gan ausu sāpes, gan spēcīgas klepus lēkmes...ak, vai, cik patiesībā tas ir grūti!
Šodien runājot pa telefonu ar savu draudzeni, teicu, ka savā ''mājas lazarete'' tamborēju vienu raibi - raibu darbiņu, un tas man palīdz nesajūkt prātā...

Un vēl viens stāst no mūsu ģimenes ''Lielā grāpja'' :-) , vai citiem vārdiem sakot, mana variācija par to, kā pabarot lielu ģimeni.
Šodien ar Akvelīnu (2 gadi) gatavojām Maltās gaļas un dārzeņu risotto...un, smilšu mīklas un kanēļcukura kliņģerīšus.
Pagatavošanas gaitu, kā vienmēr neaprakstu vārdiem, jo, ticu, ka pēc bildēm visu var saprast. Nekā sarežģīta...

Produkti: Labas kvalitātes maltā gaļa 600gr., Jasmīnu rīsi, labs, bet ne trekns krējums 220gr., 2 lieli burkāni, sīpols, ķiploku daiviņas, pipari, sāls.
Kliņģeriem: gatavā smilšu mīkla, Dan Suker kanēļcukurs, olas dzeltenums un dekoratīvi konfetī.


Veselību jums un jūsu bērniņiem!
dr.Alise.

5 komentāri:

  1. Veselību visiem slimnieciņiem un arī veselajiem!
    Un dievinu šīs jaukās tamborētās puķītes, es vakardien aiz deju zāles durvīm veselas trīs paspēju uztamborēt. Esmu atradusi un aprīkojusi mazu mobilu somiņveidīgu izstrādājumu, lai šad tad līdzi paķertu kādu maztamborīti.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. hmm...gribētos redzēt to mazu mobilu somiņveidīgu izstrādājumu :-)

      Dzēst
  2. Paldies, Ievu, mums visiem šodien jau ir krietni labāk!

    AtbildētDzēst
  3. Ak, vai!Bet veseļojaties!Rītu jau būs labi!Man ir jautājums, kā ārstu lielā ģimenē rīkojas, lai slimība neizplatītos uz visiem...Un tas spilvens tiešām pievelk pavasari!Un ņammm, ņamm....es arī ko līdzīgu taisu!Kliņģerīši varen apetītelīgi!

    AtbildētDzēst