sestdiena, 2018. gada 16. jūnijs

PAWS

Oriģināls patterna nosaukums ir Wilderness, un autore piedāvā to adīt kā džemperi, bez kapuča. Nopērkams Ravelry.com
Mana variācija par šo projektu - vidū griezta jaka ar kapuci, īkšķu caurumiem piedurknēs, un smukām metāla pogām. Pogu vērtība gan, ja nemaldos ir lielāka par jakas dzijas vērtību :-) Jā, Īslandē viss ir ļoti dārgs!...
Jakas aizdares nostrāde, pēc pārgriešanas, prasīja mazliet vairāk laika, uzmanības un pacietības. Izmazgāju to kā vienmēr ar lanolīna mazgāšanas līdzekli. Lai vilnai labāks aromāts, ūdenim piepilinu dažus lavandas vai citas ēteriskās eļļas pilienus. Šīs pelēkais Lettlopi dzija tonis, (pieredzes zināju) ir īpaši maigs un pūkains. Tikko jaka bija gatava, es tajā iemīlējos!
Bildes vērtēšanai un iedvesmojumam:


Adot šāda tipa jaku, ir ļoti svarīgi simetriski izvietot rakstus.
Tāpēc, adīšanas procesā, šoreiz lietoju marķerus (speciālie adīšanas marķeri man nav, bet es atzīmēju svarīgas vietas ar citas krāsas diedziņu) - muguras vidū, padušu vidū un, protams, priekšpusē.
Šī sanāca bez kļūdām, un ļoooti simetriska :-)



Mugurpusē (zem kapuča nevar redzēt) ir ieadītas nepilnas kārtas muguras paaugstinājumam, lai kapucis, kad uzlikts uz galvas, nevelk uz augšu jakas mugurpusi un, savukārt, kad nav uz galvas, nevelk uz leju. Knifs!!!



Redziet, kas var sanākt no necilām pelēkām dziju ficītēm, kuras ilgojas veikala plauktā :-)
Novēlu jums jaukas brīvdienas un glītus valdziņus!




1 komentārs: