ceturtdiena, 2017. gada 23. marts

big dill

Pavasaris Islandē ir balts un lielu atškirību sezonu mijā manīt nevar.Aizvakar, braucot no darba mājup, izdomājām apbraukt centru. Tik balts un skaists viss apkārt!
Mazais spicais kalns, uz kuru bildē norāda mans vīrs, patiesībā ir diezgan liels, Akureyri pilsētas kalns Sulur, kuru var izstaigāt ar kājām, pa šim nolūkam paredzētiem maršrutiem. Mēs neesam vēl izstaigājuši Sulur, bet nospraudām mērki to izdarīt tuvākā brīvā laikā!



Brīvs laiks šeit, Islandē, mums abiem sanāk laikam tomēr vairāk, nekā Latvijā. To, ārpus darba, piepildam ar islandiešu valodas apguvi, apkārtnes izzināšanu un citām mums jaunām lietām...

www.icelandiconline.com labs online palīgs, kuru izmantoju ārpus nodarbībām ar skolotāju. Mājaslapa ir bezmaksas. Noder arī tiem, kas ir ieinteresēti apgūt ko neparastu!
Es sāku iet uz nodarbībām uz fitness klubu. Mācos slēpot un skriet iekštelpās. Ceļu svarus, un izvingrinu savu mugurkaulu, kurš pēdējā laikā pasācis streikot. Uzturā sāku lietot priekš manis jaunus produktus - tēju, citronu, spinātus un tofu sieru. Iemācījos, beidzot, cept maizi maizes mašīnā... Īsi sakot ´´big dill´´ :-)

Šobrīd Islandē diena ir garāka un vakars pienāk lēnām. Morāli gatavojos polārai dienai, kad diennakts laikā praktiski nesatums.
Noadīju jaunu islandiešu džemperi meitai Annai.
Džemperim izmantoju Istex Lopi, Lettlopi tīru vilnu. Dzemperi jau izmazgāju (ar rokām) un pārliecinājos, ka pēc mazgāšanas dzija nedaudz uzbriest, paliek mīkstāka un izlaiž smuku pūciņu.
Džemperis adīts pēc apraksta žurnālā Istex. Adīts no apakšas uz augšu. Teiļa daļā samērā vienkāršs raksts ar valdziņu noraukumu iekš tā.




 

Pēdējā bildē redzams svaigi noadīts džemperis, fotografēts kādā vēlajā stundā, kad mājās visi sen guļ!
Turpinājumā sekos džempera bildes Annai mugurā...

1 komentārs:

  1. Paldies par Taviem interesantajiem rakstiņiem par Islandi- man patīk gan sniegotās ainavas, gan Tavi skaistie darbiņi, gan visi jaunie ''jaunumi'' :) !

    AtbildētDzēst