ceturtdiena, 2014. gada 9. oktobris

Mana Rudens Kleita

Beidzot gatava un nobildēta, ne tik ilgi adīta un gaidīta Noro kleita!
Šīs ir mans Noro Nr.4 projekts!
Uzvelkot šo kleitu, uzreiz sajutos labi! Šķiet, ka trāpīju desmitniekā gan ar spontāni manā galvā radušos fasonu, gan ar dziju salikumu :)


Nedaudz atkārtošos: kleitas augšdaļu adīju no Noro Bamboosilk. Ņemot vērā manu iepriekšējo slikto pieredzi ar bambusa šķiedru dzijām (kuras gan ir lētākas!), par galarezultātu nebiju visai droša. Galvenais klupšanas akmens ar ''bambusu'', no manas pieredzes, ir tas, ka pēc pirmās mazgāšanas adījums var neprognozējami izstiepties. Jau sākotnēji vēlējos pieguloša silueta kleitu un noriskējot, kleitas ''body'' daļai izvēlējos tieši Noro Bamboosilk. Adīju labiski, pa apli, sev netipiski ļoti blīvi! Kopā ar piedurknēm, izlietoju aptuveni 150 gr dzijas.
Pēc gatavas kleitas izmazgāšanas, vidusdaļa tomēr nedaudz pastiepās garumā, paldies Dievam, ne platumā! Tādēļ rezultātā kleitai ir izteikti pazemināta jostas daļa. Man patīk, taču valkājot šādu fasonu, vienmēr jāatceras ievilkt vēderu :)
Svārku daļa un izklaidus reglāna daļa ir adīta no Noro Kirara dzijas. Šai dzijai dodu piecas zvaigznes! Pēc mazgāšanas - nekādu pārsteigumu, kļūst vēl mīlīgāka un mazliet pūkaināka (sastāvā ir 10% angora). Kiraras krāsu palete nav plaša, taču trakoti raiba! Es izlietoju nepilnas 4 fices.

Uz tikšanos pie jaunajiem darbiem!

12 comments:

  1. Skaista, ļoti skaista kleita!!! Malacīte!!! Un bildes pa smuko! Kā Tev izdodas būt tik labā formā? Man uz rudeni atkal uzkrājumi ziemai savairojušies, laikam nāksies ķerties pie diētas, jo šodien H&M rudens kleitu nopirku, pilnīgs žakards un cena pa labo, gribētos jau uzadīt, bet švaki man ar brīvo laiku, pat vienu šalli nevaru un nevaru vien pabeigt...

    AtbildētDzēst
  2. Skaista kleita, ļoti skaista. Man ar tagad cakošanas periods uznācis, un pēc džemperi (kas pamazam top) sagribējās man ar kādu kleitu uztapināt.

    AtbildētDzēst
  3. Skaista un silta kleita! Prieks par rezultātu, bildēm un noskaņu tajās! :)

    AtbildētDzēst
  4. Burvīga kleita!Tāda īsti rudenīga!Man radās jautājums...kleita adīta no sākot no augšas vai no apakšas??

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. adīšanas secība sekojoša: cilindrveida vidukļa daļa no apakšas līdz padusēm; tad svārku daļa paplatinot no augšas uz leju; piedurknes līdz padusēm; teiļa daļa pēc Elizabet Zimmerman receptes.

      Dzēst
  5. Tiešām skaista kleita! Un ļoti piestāv. Un tik ātri jau gatava. Super, apbrīnojami! Gaidīšu atkal kāda jauna procesa bildītes un galarezultātu mūsu visu iedvesmai.

    AtbildētDzēst
  6. Ļoti skaisti! Un paldies, ka padalies ar iespaidiem par dziju!

    AtbildētDzēst
  7. Skaisti!Un tie košie tonīši,man patīk!Pa kuru laiku vari pagūt,tik īsā(!)laika posmā radīt šos,manuprāt,mega projektus!?:)

    AtbildētDzēst
  8. Wow, it looks really amazing! Thank you so much for sending me a message, I'm so glad I got to visit you to see the finished article and those colours really work so well don't they? This has definitely inspired me to use my ball of yarn and I think a hat will be just the thing for it now I can see how pretty it looks on your wonderful dress. You look great in it! :D

    S x

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sandra! Thank you for your comment! I will definately follow your blog to see how it will goes with your kirara!

      Dzēst
  9. Visiem paldies par komentariem un uz drizu tikshanos!

    AtbildētDzēst