trešdiena, 2013. gada 11. septembris

Smaržīgs & Garšīgs Baziliks

Mūsu virtuvē gatavots Pesto.

Baziliks 0,5kg
Mandeles 200gr
Cietais siers 100-120gr
Olīveļļa
Jūras sāls, piparu maisījums
Mazās burciņas, vai plastmasas trauciņi


1. Atdala bazilika lapiņas un liek elektriskā smalcinātājā. Sasmalcina;
2. Atsevišķi samaļ riekstus un smalki sarīvē sieru;
3. Sajauc sasmalcināto baziliku ar sieru un riekstiem;
4. Pievieno sāli, piparus un olīveļļu. Ļauj kādu laiku pastāvēt. Tad pārbauda pesto konsistenci. Pesto masai jābūt mīkstam sviestam līdzīgai. Tāpēc, nepieciešamības gadījumā, pievieno vēl olīveļļu.
5. Liek burciņās, vai mazos plastmasas trauciņos.
6. Uzglabā ledusskapī, vai saldētavā.

Kā MĒS ēdam Pesto?

1.variants: Izvāram labas kvalitātes makaronus (penne, spaghetti, fussili...), pievienojam daudz Pesto, nedaudz sagrieztus tomātus un saldā krējuma.
2.variants: Liekam uz maizītes...
3.variants: Improvizācija...




Varbūt Jūs vēl varat paspēt pagatavot ko līdzīgu, ja mīlat Itāļu virtuvi...

1 komentārs:

  1. Mmm...izklausās tik garšīgi!Es parasti baziliku taisu kopā ar tomātiem un mozzarellas sieru,nedaudz garšvielas un olīveļļas.Bet noteikti izmēģināšu arī Tavu receptīti:)

    AtbildētDzēst