sestdiena, 2017. gada 30. decembris

short look back before winter tales

Attapos šodien, patiesi gada nogalē, ka neesmu atrādījusi savā blogā daudzus savus 2017.gada adījumus.
Blogs!?! ... Iepriekš biju ar to aizrāvusies vairāk, bet šobrīd nav skaidrs, vai šo manu blogu lasa un ja lasa, tad cik daudz lasa un kādu informāciju lasītāji no tā iegūst?... Kas ir vairāk vajadzīgs - bildes, gatavo darbu atrādīšāna, stāsts par rokdarba tapšanu no tehniskās puses, vai vispār blogošana ir pārvērtusies par biznesa lietu un cilvēki nemaz neblogo, ja tas nenes finansiālu atdevi????
Man rokdarbi ir liels hobijs. Katru gadu jūtu, ka sanāk progresēt, jeb izadīt tehniskāk un aktuālāk. Gaume un rokraksts katram tomēr ir savs, un lidz ar to rokdarbu pasaule ir ārkārtīgi dažāda un intersanta.
Mums jau labu laiku ir īsta ziema, un ir piedzīvotas vismaz divas nopietnas sniega vētras un sniega slazdi. Bet, parakoties savās bilžu galerijās, vēl pirms jaungada iestāšanos, es tomēr gribu parādīt dažas skaistas ''rudens'' lietas.

Šīs ir mans ļoti mīļš džemperis ginger, jeb burnt orange krāsā, kura teiļa daļas raksta salikums ir aizņemts no vietējā Īslandes adīšanas žurnāla. Modelis saucas Weatherman un dažādās krāsu variāciās der gan sievietēm, gan vīriešiem.
Šoreiz neadīju no īslandes vilnas, bet no manos krājumos esošiem Debbie Bliss Baby Cashmerino atlikumiem.
Adīju no apakšas un augšu, bez šuvēm, un mugurpusē ar kakla daļas paaugstinājumu.
Mans augums ir 180 un es teiktu, ka tas ir L-XL izmērs. Mīksts un silts. Adīts vienā kārtā.





Adīt sāku septembrī. Dzija diezgan smalka. Dabiņš bija laikietilpīgs...bet, adot to visai ikdienas dzīvei pa starpu, to iztērēto laiku nepamana.
Mani trīs jaunākie bērni šai laikā ir sākuši trenēties daiļslidošanā - dēls (8), meita (7) un meita (4). Ar sasalušiem pirkstiem daudz adīju ledushallē, kāmēr vēroju savus ledus putniņus :-)

Rezultāts ir labs. Pašai patīk.






Manīju, ka agrāk, daudz rakstīju par ēdiena gatavošanu.
Šajā (ēdiena) jomā man daudz kas ir mainījies, līdz ar emigrāciju.
Interese pret ēdienu ir krietni mazinājusies. Sākumā pārstāju ēst cūkgaļu, tad liellopa gaļu, tad vistas, tad jēru...garšo zivis. Tieši no okeāna un svaigi izzvejotas. Pagatavotas elementāri - cepeškrāsnī ar nedaudz sāls, piparu un citronu sulu. Žēl, ka makšķerēšanas sezona ir tikai vasarā...


Ziemā dzīvoju pieticīgi, uz dārzēņiem, skira, siera, biezpiena, olām...
Jāsaka, ka vietējos veikalos dārzēņu izvēle ir bāzes līmenī...bet nu tomēr! Re, viena vieglās maltītes ideja - krāsnī cepta paprika ar sīpoliem, ķiplokiem un olīveļļu. Pēc cepšanas iepildu tās paprikas laiviņas ar vārītiem savvaļas rīsiem. Ideāli!



Ejot uz un pēc sporta zāles, kur pārsvarā es slēpoju gargabalus, papildus izmantoju proteīnu un aminoskābju dzērienus...

Padalaties ar savām izmaiņām jūsu dzīvēs, jaunām garšām un nodarbošānām. Būšu priecīga, ja blogs atdzīvināsies.

Turpinājums sekos!

13 comments:

  1. Manā blogu sarakstā, kurus lasu, tikai daži blogi tādi, kuros vairs nav jaunu ierakstu. To vietā ik pa laikam pievienoju kādu jaunatklājumu. Komerciālas intereses rokdarbu jomā man nav, tādēļ netraucē man it nekas. Ja nu vienīgi varētu vēlēties vairāk brīvā laika starp darbu, bērniem un sadzīves vajadzībām.
    Ļoti skaists šis oranžais džempītis! Tev lieliski piestāv! Un turpini blogot, no sirds un par to, kas tev tobrīd svarīgs!

    AtbildētDzēst
  2. Es tikai atzīmēties par to, ka lasu. Katru reizi, atverot jaunu ierakstu, kurā ir kāds džemperis, sajūsmā noelšos, cik skaists. Neesmu adītāja, bet manos nākotnes plānos ir kādreiz noadīt sev arī kaut ko tik burvīgu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paldies, ka lasi!
      noadīsi noteikti! es tev palīdzēšu ar padomiem :-)

      Dzēst
  3. Noteikti turpini rakstīt!Man ļoti patīk sekot Taviem ierakstiem! Ne tikai par rokdarbiem, bet arī ikdienu, sadzīvi Jūspusē!
    Tādēļ gada nogalē priecājos ka nāci klajā ar vairākiem jauniem ierakstiem!
    Pati šobrīd rokdarboju mazāk.Tapušas daudz zeķes,top mauči!
    Ar interesi lasīju arī par bērnu izglītošanos Īslandē.Pati vadu bēbīšu skoliņu un strādāju Ikšķilē, alternatīvajā skoliņā! Tādēļ tveru un smeļos idejas kā tas viss notiek arī kur citur pasaulē!
    Lai veiksmīgs un interesants Jaunais gadiņš Tev un Taviem mīļajiem!

    AtbildētDzēst
  4. Es priecājos gan par šo, gan otru blogu. Un būtu patiešām žēl, ja to vairs nebūtu - iedvesmai, idejām, vienkārši acu priekam. un man personīgi patīk skarbās zemes Islandes dzīves ainiņas!

    AtbildētDzēst
  5. Fantastiski adījumi! Es arī jau sen lasu Jūsu blogu un katru reizi nodomāju - kā tas ir iespējams? Tik daudz bērnu, nopietns darbs un tik daudz fantastisku adījumu, kā?
    Otrs, man aizvien vairāk niez pirksti pamēģināt uzadīt džemperi bez vīlēm reglā. Varbūt varat ieteikt kādu labu aprakstu.
    Atcerējos, vēl gribēju jautāt, ko Jūs darāt ar adījumiem, kuri bērniem paliek pa mazu?

    Paldies, Alise!
    Linda

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien Linda!
      Paldies par komentáru!
      Ja lasi manu blogu, tad man liekas, ka vari mé´ginát izmantot manus postus par palígvielu, lai tiktu pie sava bezílu reglándzhempera (ar vai bez rakstiem, nav svarígi). Labajá augshéjá pusé ir atslégvárdi, uzspied piem.icelandic knitting, vai fair isle un parádísies daudz tematiskie posti. Senákos esmu soli pa soli aprakstíjusi vienkárshá valodá kas un ká jádara. Nu, piemérám te:
      http://alise-jautrieburti.blogspot.is/2014/02/rakstaini-tehniski-islandiski.html
      Uz tavu jautájumu ´´kā tas ir iespējams? Tik daudz bērnu, nopietns darbs un tik daudz fantastisku adījumu, kā? ´´ es atbildéshu sekojoshi - visvairák var izdarít tas, kursh visvairák dara :-)
      Visu gaisháku!!! Uz tikshanos nákamajos ierakstos!

      Dzēst
  6. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  7. Man jau liekas, ka pāris gadus atpakaļ blogošana bija tāds kā modes kliedziens. Un daudzas no mums metās šajā virpulī iekšā. Bet izdzīvojušas ir tikai "stiprākās"! Mana blogošana un rokdarbošanās pierima pēc bērna piedzimšanas. Meitiņa ir paaugusies un adatas no rokām vairs ārā nerauj! Tad nu ceru, kad man šogad būs vairāk ko atrādīt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kristíne! Lai radoshums un vélme radít atgriezhas! Tas ir feini!
      Paldies par komentáru!

      Dzēst
  8. Un jā, apbrīnoju tavu māku (spēju) visu sabalansēt.

    AtbildētDzēst
  9. Piesakos- lasu abus blogus ar patiesu interesi (pašai gan nav bloga, tikai sekoju citem).
    Loti patīk adījumi, izlasu pat aprakstus, lai saprastu, kā top skaistie islandiešu stila džemperi. Pati adu, bet daudz mazākos apjomos un pārsvarā "mazās formas": cimdus, zekes, kādu lakatveida šalli, uztamborēju dekoratīvus niekus. Šī gada apņemšanās- pabeigt iesāktos darbus, kas palikuši "gandrīz pabeigts" stadijā.
    Gaidīšu bloga ierakstus arī turpmāk! Būtu jauki atkal pzlasīt kādu stāstu par Islandes ļaudīm, paradumiem, ikdienas dzīvi. Lai arī mani bērni jau pieauguši, ļoti interesanti bija lasīt par bērnudārzu un skolu.
    Lai veiksmīgs, radošs un laimes pilns šis gads!

    Sandra

    AtbildētDzēst