svētdiena, 2014. gada 7. septembris

Process

Tik saulaina un rosīga  bija pirmā septembra nedēļa!
Nedēļas galvenais uzdevums bija izprast jaunu bērnu mācību un ārpus skolas aktivitāšu plānu.

Nedaudz piestrādāju arī pie manas rudens/ziemas kleitas adīšanas. Tējoju un kafijoju adot, gan mājās, gan citur...

kārtēja nature morte ar adīkli procesā un burvīgu Illy rīta kafiju
Ir noadīts kleitas stāvs un svārku daļa. Tagad pieķēros piedurknēm. Ļoti nemīlu adīt divas vienādas detaļas, tāpēc, lai process tomēr notiktu, un nebūtu jāatkārtojas, adu uzreiz divas piedurknes, uz vienām adatām. Piedurknēm, diemžel, iekšpusē būs šūtā vīle.

Solījos mazliet vairāk izteikties par dzijām...Man ļoti patīk Noro Kirara. Neapspriežot konkrētu krāsu salikumu, dzijai ir labs biezums, kuru jāada uz paliela diametra adatām. Adās ātri. Pavediena krāsu maiņa izklaidē monotonu labisku valdziņu adīšanu.
Bamboo Silk, manuprāt, ir feina dzija lielam vīriešu džemperim. Sievietēm tomēr prasās kaut kas smalkāks, jeb elegantāks :-) Taču par gaumēm nestrīdas!


Man ir nopietna apņemšanās pabeigt dažus gandrīz noadītus darbus un nākošiem projektiem izmantot dzijas no saviem krājumiem. Un nepirkt jaunas dzijas!
Drīz pabeigti būs vīra baltais pīņu džemperis un Annas rozā rakstainais džemperis.
Vasarā esmu nopirkusi manis iecienītu Aade Long dziju, un jau nolēmu sagaidīt ziemu ar šīs Aade vilnas adīkli rokās.
Par godu Aade Long, manās mājās tagad pat ir retro Daiļrades dziju tītavas! Iegādājos tās caur internetu, no viena jauna vīrieša, par nieka 10 eiro! Puika, man domāt, vispār nezināja kam to verķi pielieto! Katrā gadījumā viņam šīs tītavas noteikti nebija vajadzīgas :)

Man sanācis smieklīgs foto, kur es tinu kamolus, bet vīrs tikko ienāca mājās noriteņojis pamatīgu gabalu!

dziju tīšanas vakars
Visas bildes ar Galaxy S III.
JAUKU NEDĒĻU VISIEM!

3 komentāri:

  1. Smuka, jo smuka Tev kleita top. Es ik pa laikam apsveru domu uzadīt kaut ko sev no rupjāka pavediena, process ātrāks, bet darbs, darbs, un bērni, tagad skola un dejošana, un vēl mūsu krustiņošanas maratons, nesanāks man nekā no adīšanas.
    Tītavas foršās, es arī pie tādām pat esmu tikusi, iepriekš lietotas bezgala, vien pārsēju sadilušos striķīšus un kalpo atkal.

    AtbildētDzēst
  2. Labdien! Adīt divas piedurknes (zeķes) vienlaicīgi ir pavisam vienkārši un iespējams uz garākām apaļadatām vai divām īsākām. Www ir padomi ar atslēgvārdiem "two-at-a time socks", "circulars".
    Paldies par lasāmvielu!
    Ināra.

    AtbildētDzēst
  3. Your dress is looking beautiful in those colours - most inspiring!

    S x

    AtbildētDzēst