piektdiena, 2013. gada 16. augusts

Slinkā darbošanās

Mana māja ir praktiski tukša.
Vismaz man ir tāda sajūta, ka tā ir tukša.
Lielākā daļa ģimenes aizceļoja uz ASV. Es ar punci paliku te.

Ko es daru? Kārtoju māju!

Ir beidzot beidzies vannas istabas remonts un nu var ķerties pie tās tīrīšanas...
Saunas iekārtošanu šajā istabā, sakarā ar ģimenes dārgo Amerikas braucienu, nācās atlikt līdz ziemai. Vieta saunai ir rezervēta, bet pagaidām stāv tukša.


Es adu. Ņemot vērā, ka pēdējās dienās non-stopā līst, šķiet, ka mans adīklis ir arī zilpelēkas garlaicības krāsā.

Pēc spilgtām krāsām es gāju uz brālīša un mazās māsiņas istabu. Kāmēr tur neviena nav, lēnām to uzlaboju. Tiku vaļā no visa lieka - veselus piecus maisus ar mantiņām un mazām bērnu drēbēm aiznesu uz Sarkano Krustu.
Pārbīdīju mēbeles. Piekrāsoju vietām nobružātas sienas. Salaboju brālīša nakts lampiņu. Iztīrīju logu un pieliku svaigi izmazgātu aizkaru. Patiesībā, tik galā ar logu man līdzēja draudzene Kristīne. Ar punci, man šīs uzdevums ir bijis par grūtu...
Pirms bērni atgriezīsies, es ļoti gribētu uztaisīt viņiem pārsteigumu, - iegādāties nelielu plakanā ekrāna TV un pielikt to pie sienas. Vecais TV (to var redzēt bildē) ir morāli novecojis, taču strādā... 





Man ir liels prieks, ka ļoti labi un lēti ir izdevies ķīmiski iztīrīt bērnu istabas paklāju. Tīru paklāju, pilnīgi bez maksas tīrītavas kurjers piegādāja man uz mājām!!! Par šo ''ekstru'' esmu sev apsolījusi kļūt par šīs ķīmiskās tīrītavas pastāvīgu klienti!


Mājas ārpusē arī notiek lielas pārmaiņas - fasādes renovācija!
Esmu saglābusi un atrestaurējusi veco karoga turētāju. Un, beidzot mūsu mājai ir mājas numurs!!! Urrāāā!!! 





Būtu priecīga, ja jūs arī padalītos ar mani savos mājas darbos! Tas neļautu man justies tik vientuļai visā šajā darbošanas procesā :-)
ATTĀĀĀ!!!


9 komentāri:

  1. Tu neesi vientuļa! :) Lai arī ar nelielām pārmaiņām, bet es arī rosos pa māju http://aijaslietas.blogspot.com/2013/08/preti-rudenim.html :)

    AtbildētDzēst
  2. mmm viskaut kas foršs Tev notiek :) man kaut kā uznāci nav laika rakstīt periods, bet jāsaņemās

    AtbildētDzēst
  3. es sev virtuvē zem skapīšiem sienas ar vaskadrānu nolīmēju, lai var notīrīt, savādāk no kulšanas visa siena bija speķaina :D tagad viegli notīrīt...

    AtbildētDzēst
  4. Mūsmājās top balkona grīda - ar hidroizolāciju, un flīzēm, lai saimniekam patīkama atmosfēra pīpējot.
    Bet manos plānos ir ierīkot pīpotavu virtuvē, ja tā arī virtuve tiku pie jaunas grīdas.
    Šodien ar pilnu jaudu iedarbināts elektriskais mitruma savācējs. Strādā raiti un čakli. Prieks par to.
    Bērni iesaistīti nākošnedēļas mums svarīgu svētku organizēšanā.
    Tikmēr pati esmu darba vadītāja un pārraudzītāja, jo tas ir vienīgais, ko veselība atļauj. :) Tā teikt - godīga pienākumu sadale! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. mani arī interesē mitruma savācējs! Bet, es nebiju domājusi elektrisko...hmm, paskatīšos arī tādu! paldies par ideju!

      Dzēst
    2. Secinājām, ka ļoti laba lieta (mitruma savācējs). Vakardienas laikā jau četrus litrus ūdens savāca. Tas mūs apmierina. Istabās jūtami sausāks gaiss. No sirds iesaku, ja ēkās mēdz uzkrāties mitrums. :)

      Dzēst
  5. Kāda sakritība....:)Arī mūsmājās norit remontdarbi.Tikko nomainījām logus un tagad ķersimies klāt sienām.Vienīgi visu procesu palēlina no tuvām un tālām ārzemēm sabraukušie radi,bet citādi palēnām viss rit savu gaitu.Lai izdodas viss iecerētais!!!!:)

    AtbildētDzēst
  6. Mani kārtošanas mānija pārņēma tieši atvaļinājuma pēdējās dienās,kad Maximā iegādāju kaudzi -patiess kaudzi;) ar vakummaisiem.Neskatoties uz to,ka māja liela,pagaidām vēl trūkst plauktu,skapju(daudz vairāk),lai savietotu visas ģimenes neskaitāmās lietas -mantas, drēbes utt..Nodomāju -kādēļ gan agrāk neizmantoju šos superīgos vakummaisus!Saliku tajos daudz nesezonas drēbīšu ,liekās segas utt..Super, ietaupīju vietu esošajos plauktos un lielajos ceļojuma koferos:)
    Skatos Tavu ierakstu par kārtošanu un priecājos!Tas taču ir tik forši,ka Tevi pārņēmusi tāāda iedvesma un,ja vēl neviens netraucē!:)Patiess jauki!Un bērnistabiņa arī ļoti mīlīga!:))
    Lai iedvesmā top vēl daudz jauku darbiņu:))

    AtbildētDzēst