pirmdiena, 2013. gada 22. jūlijs

Ērkšķogu Marmelāde

Izmēģināju jaunu ērkšķogu zaptes recepti (no Ievas Mājas)!
Mūsu dārzā ir trīs ražīgi ērkšķogu krūmi, taču parasti ogas aizlaižam par putnu barību,...jo līdz šīm mēģinātas zaptes nevienam īsti negaršoja.
Jaunā recepte ir nupat pārbaudīta! Un, teikšu kā ir, marmelāde sanāca dievīga!... Steidzos rekomendēt arī jums, lai paspējat izmēģināt, kāmēr ir šo ogu sezona :-)

Ērkšķogas notīra (es izmantoju manikīršķērītes), liek katlā, pārlej ūdeni - 1 glāzi uz 1 kg ogu, liek uz uguns un maisot karsē. Izšķīdušas ogas izberž caur sietiņu. Iegūto biezeni nosver un liek katlā. Pievieno Marmelādes cukuru Dan Suker (kā norādīts uz paciņas). Maisot vāra apmēram 10 min. Tad karstu iepilda burkās un aizvāko.

Aizpute. Svētdiena.
Palēnām top mana lakata pēdējā rinda. Pēdējā rindā saskaitīju 545 valdziņus!!!


4 komentāri:

  1. Mums arī parastā problēma ko iesākt ar ērkšķogām......Un to marmelādes cukuru vakar tiešie veikalā cilāju, cilāju un tā arī nenopirku.Bet nu bildēs te tik garšīgi izskatās ka būs jaizmēģina!

    AtbildētDzēst
  2. Mums atkal ērkšķogas ir topā numur-1.. es parasti tās sablenderēju ar nelielu daudzumu cukura, saleju nelielos trauciņos un saldētavā iekšā. Ziemā ir ideāli gan vienkārši uz saldajiem, saldējuma, kūkās vai tāpat našķoties. Ar saldējumu ideāli. Un tā īsti nevar saprast- kivi vai ērķškogas. Iz dzīves- piezvana pēc nedēļas un pārjautā- tiešām tās toreiz bij ērķķogas :))) nu baigi labas bija :))))

    AtbildētDzēst
  3. šis cukurs ir fantastisks, es gatavoju aveņu marmelādi

    AtbildētDzēst