ceturtdiena, 2013. gada 7. februāris

Pirmais filca mēģinājums

...Neticami, bet vēl joprojām emu uz "zilā viļņa", un, man ir atkal tapis kāds intersants zils roku darbs!...


Pirms kāda laika biju iepirkusi ļoti daudz zila Aade Long...tad nu nekādīgi nevarēju izjust šo dziju...visādi mēģināju viņu adīt un tamborēt, kāmēr nenoadīju vīram džemperi. Bet, no mēģinājumiem man palika pāri viens liels labiski noadīts gabals, kuram pielietojumu neredzēju...tad nesen ieliku adīkli veļasmašīnā uz 40 grādiem un kārtīgi izmazgāju un izcentrifuģēju...un man iznācis kārtīgs filca gabals!

Rokās ņēmu šķēres...ciku-caku...tad dažas mašīnšuves ar Brotherīti, lai izveidot SOMIŅAS pamatni un iešūt puķainu oderi.

Malas aptamborētas ar Madame Tricot Camilla melanžētu kokvilnu. Kabatiņa arī aptamborēta un tad piešūta ar roku. Vienā sāna šūvē iešuvu mazu kokvilnas mežģīnes gabaliņu. Aptamborētas maliņas notvaicēju ar gludekli, lai gludākas un glītākas.

Nobeigumā - 2 spiedpogas un, protams, manis iecienīta balta, divkārtaina puķe ar podziņu!


Secinājums: padomā, vai tev kādā skapī nestāv kāds vecs, morāli novecojis un bezperspektīvs vilnas adīklis? Vai tu negribētu pamēģināt to safilcēt un iespējams, dod lietai jaunas kalpošanas iespējas, jaunajā izskatā?
Man ir sanākusi somiņa, bet citi, cik zinu, šādi meistaro mājas čības...

Dažas procesa bildes:




Aicinu visus rokdarboties un apgūt jaunas tehnikas, kuras līdz šīm neesat mēģinājuši!

ALISE.

3 komentāri:

  1. Viss ģeniālais tomēr laikam ir vienkāršs.Super!

    AtbildētDzēst
  2. jābeidz niekoties...pirksti niez pēc kāda lielā gabala. Nezinu kā lai saņemos, bet groziņā stāv divi nepabeigti lielie darbi - divas tunikas...

    AtbildētDzēst
  3. Super ideja! Jāpamēģina! ) Paldies!

    AtbildētDzēst