sestdiena, 2013. gada 26. janvāris

Cauri Liepu alejai, pie zirgiem...

Nevarēšu palielīties ar intersantu fasonu vai jaunu rakstu. Šoreiz viss ir ļoti vienkārši.
Šai jakai ir divas īpatnības - Noro Flower Bed Nr.1349 dzija un manis iemīļotais puscaurspīdīgums, kuru panākt var atšķaidot pamatdziju ar kidmohēru, adot pamīšus pa kārtām. Reglāns no augšas.


Ar Noro ''personīgi esmu pazīstama'' jau gadu un vēl joprojām neesmu pārliecināta, ka esmu kļuvusi un palikšu par lielu Noro fanu.
Manuprāt, aksesuāriem (šallēm, cepurēm...) šī dzija ir pat ļoti piemērota, bet lielākiem apģērba gabaliem izskatās intersanta, bet...priekš manis par raibu un...noteikti sāk apnikt dzijas krāsu strīpojums.
Strīpojuma dēļ to ir grūti adīt.
Jāizvēlās modelis, kurš būtu jāada vienā gabalā (piemēram, reglāns), lai strīpas izvietotos daudz maz simetriski. Var jau arī to neievērot un adīt atsevišķas detaļas un tad šūt kopā, bet nekad nevar zināt, vai galarezultāts būs gana skaists un apmierinās pašu rokdarbnieci.


Es ļoti piekasos saviem darbiem un tāpēc procesā nereti ārdu un ārdu... 
Toties pēc taustes, viegluma un siltuma - Noro ir vienkārši super dzija!
Tiem, kas nezin, kas vispār ir tas maģiskais Noro, dažos vārdos, tā ir  ekskluzīva japāņu dzija. Aplūkot šīs dzijas var  mājas lapā  www.noroyarns.com 
Dzija pietiekošā sortimēntā nopērkama Rīgā, Vecrīgā, veikalā Hobbywool. Noro Flower Bed maksā 100 ls/kg. 

Mana jaciņa sver tikai 300 gramus. Adīju ilgi, piņķerējoties ar strīpām un jakas izmēru.
Divas reizes uzadīju par lielu! Tad kad tiku skaidrībā ar īstu izmēru, - aptrūkās dzija.
Īstā toņa dziju piepirku tikai pēc pāris mēnešiem.

Un,...jā, man ir nost 10 kilogrami...ja vien atceraties manu dietošanas sākumu vasaras beigās :-) 
Nometu no 85 - uz 75. Jūtos labi. Pat ļoti labi! Gribētu nost vēl kādus divus.....bet tas vairs nav tik principiāli.

pietrūkstošais akcents kapucim no pēdējiem 5iem gramiem dzijas

NOVĒLU JUMS, KĀ VIENMĒR LABU NOSKAŅOJUMU NĀKAMAJAI NEDĒĻAI! Baudiet dabu, sameklējiet mieru savos rokdarbos un nesalstiet!!!




14 comments:

  1. ļoti ļoti ļoti skaista jaka. man patīk, patīk, patīk!!! Gribētos kādreiz arī pašai iemācīties adīt tādu reglānjaku. Kā Tu adi tās stīpas - turp-atpakaļ ar vienu dziju un tad turp-atpakaļ ar otru? Un kāda krāsa ir kidmohērai, vai melna? pati izskaties- lieliski! Vienmēr tāda esi izskatījusies, taču tagad jo īpaši :) Un zirgs šeit arī labi iederās :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. hmmm, es izmantoju Noro (daudzkrāsainu dziju) un divu toņu zīda kidmohēras - oranžu (ļoti maz) un pelēku (daudz). Noro atjaucu ar pelēku vai oranžu kidmohēru ik pēc kādām 6-8 rindām. Kidmohēru noadu vienmēr tikai divas rindas.

      Dzēst
  2. Ļoti skaista jaka Tev sanākusi!!! Un apsveicu Tevi, vienlaicīgi apskaužot, par tiem nomestajiem kg. Man arī vajadzētu saņemties un sekot Tavam piemēram, bet kaut kā nesanāk noturēties rāmjos. Tagad ceru uz pavasara palīdzību.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. varu padalīties pieredzē kā dabūt gatavus vismaz tos mīnus 10! bet, pašai ļoti tam jānobriest!

      Dzēst
  3. Draugos taisni noskatīju Tavas garciozās līnijas, bet šķiet Tev tās jau sen...tātad Tavas...Apsveicu!Un vēl piebildīšu, ka ļoti jaukas bildes!Jaka pasakaina!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. paldies Maija, bet tici man, kad svēru 85kg līniju vispār nebija!
      Briestu bloga ierakstam par ''pirms un peec dieetas''!
      Citas nokautreetos no plikām bildeem, bet man buus patiess prieks, ja kādu citu cilvēciņu varēšu pozitīvi iespaidot un iedrošināt!

      Dzēst
  4. Jaka ir ļoti skaista! Par Noro arvien vairāk mani sakārdināji. Ļoti skaisti! :) Un izskaties arī burvīgi! :)
    Es arī labprāt uzzinātu Tavu pieredzi par mīnus 10. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. visiem paldies par labiem komentāriem!!! Par Noro negribēju ne1 sakārdināt. Laba alternatīva Noro ir Aade long. Un ja patīk mans puscaurspīdīgais adīšanas stils - paspēlējies klāt ar kidmohēru.

      Dzēst
  5. Ar nepacietību gaidīšu ierakstu ''pirms un pēc diētas''!Ideāla jaka un vienreizējs krāsu salikums!Apbrīnoju tās,kuras ada un tamborē priekš sevis,man tas reti kad izdodas...Es kā kurpnieks bez kurpēm...

    AtbildētDzēst
  6. Alise, šī jaka ir skaistākais Noro darinājums, ko esmu redzējusi! Brīnišķīgas krāsas, Tev ļoti piestāv. Un puscaurspīdīgumam arī laikam beidzot būšu sadūšojusies - līdz šim likās, ka tas tomēr būs pārāk jocīgi. Bet Tev jau atkal izskatās super - tas iedrošina :)

    AtbildētDzēst
  7. Jau portāā dr.lv loti priecājos par šo jauciņu.Superīga!Jau sen kāroju arī tikt pie garas adītas jakas.
    Un ir vēlme iemēģināt roku reglāna adīšanā!
    Sagādāju pat dzijiņu...Tikai no reglāna pilnīgi neko nesaprotu...:( Lūkoju i-neta plašumos,ko atrast.Tomēr sapratu,ka man tas jāmācās no nulles.
    saprotu,ka sīki un smalki to visu aprakstīt ir liels darbs,bet varbūt ir zināma kāda vieta i-netā,kur rast detalizētu pamacību?
    Ar sveicieniem,Inese:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nobrīnījos, par dr.lv! ...pēc tam sapratu, ka tu domāji draugiem.lv!...jo saits dr.lv arī eksistē, es tur arī šad-tad diskutēju par visādām medicīnas tēmām, ne par rokdarbiem :-)

      par reglānu ir tā, ka viss ko varu līdzēt, ir nākošreiz, kad rakstīšu par patreiz adītu reglānjau, pievienošu bildi ar vienu ļoti vienkāršu un universālu shēmu, pēc kuras es vienmēr adu reglānu... paseko tad manam blogam.

      Dzēst
  8. Paldies.
    Pētu grāmatas,žurnālus,kur aprakstīta reglāna jakas tapšana,tomēr visa mana prakstiskā darbība apstājas pie tā,ka īsti neizprotu kā mugurpusītē(lai aizmugurīte sanāktu nedaudz ausgtāka)adīt nepabeigtās kārtas.It kā to principu izprotu,bet cik tālu katrā kārtiņā pieņemt klāt blakus valdziņus?
    Ui,tā iet,ka uzstāda sev augstus mēŗķus;)

    AtbildētDzēst
  9. Šī jaka ir manās krāsās! :) Ja tev nepatīk, atdod/nopārdod man! :D Būsu man iemesls arī no 10 vaļā tikt.

    AtbildētDzēst