ceturtdiena, 2012. gada 19. aprīlis

Bardaks, remonts un laimīga bērna seja

Mēs dzīvojam trīsstāvu privātmājā. Pēc šī teikuma man gribētos likt vienīgi daudzpunktus ......., jo tie, kuri dzīvo līdzīgajos apstākļos zin, ko tas nozīmē. Mēs visu laiku vairāk vai mazāk remontējam savu māju. Patreiz kapitālremonts notiek lejasstāvā, kuru vairākus gadus mēs neizmantojām, vai, izmantojām kā tikai nevajadzīgu vecu kramu noliktavu. Bet pavisam drīz, no tām tumšām un bezjēdzīgām platībam taps kaut kas ļoti glīts un noderīgs.
Lejasstāva pārbūvē ir paredzēti vairāki etapi. Pirmajā etapā: izbūvēt saimnīecības telpu, kur notiks veļas mazgāšana, žāvēšana, gludināšana. Turpat liksim visu sadzīves ķīmiju, putekļusūcēju, grīdas birstes, slotas, lupatas, spaiņus un bļodas,...- visu ko izmantojam mājas uzkopšanai.
Otrajā etapā: sakārtot līdz normālam izskatam mūsu mājas otro ieeju, ka arī telpu zem kāpnem.
Trešajā etapā taps mūsu (tikai mammas un tēta :-)) vannasistaba. Tur liksim lielu burbuļvannu, lielu spoguli, mūzikas atskaņotāju, kādu mīkstu krēslu, galdiņu...Ir vieta arī saunai. Esmu sasapņojusies bar dabīgi baltajiem, vai dabīgā lina un nekrāsota koka toņiem. Baltiem frotē dvieļiem. Baltām putām un eikalipta un piparmētras aromātu no saunas... Bet līdz tam ir ļoti daudz darba!

Man ļoti gribas šīs pārmaiņas! Bet, atzīšos, esmu arī nogurusi, no tā, ka mājās regulāri ir strādnieks un celtniecības putekļi. Ka arī, trokšņi no perforātoriem, zāģiem, urbjiem... BARDAKS!!! Visintersantākais, ka bērniem tas viss ārkārtīgi patīk. Viņi rokas pa remontstāvu ar milzīgu interesi. Es pat noķēru nobildēt laimīgu Akvelīnu.
Te dažas bildes no lielā procesa:






Paredzu gludas, gaišas sienas. Pareizu, drošu elektro un kanalizācijas instalāciju.
Cerams, ka te vairs nebūs mitrums un pelējums. Un noteikti nebūs BARDAKS!

2 komentāri:

  1. Cik tas viss ir pazīstams....un pagraba remonts majā mājā tiek atlikts uz nezināmu laiku tieši to pašu izjūtu dēļ, kuras aprakstīji Tu!Taču sakopta māja ir tā vērta!

    AtbildētDzēst
  2. Mazajai ļoti šķelmīgs skatiens:))) Droši vien pie sevis domā, ko vēl tādu noderīgu varētu padarīt! :)))

    AtbildētDzēst